Fabiola Roig - Convergència i Unió El Passeig Marítim: una história interminable o el culebron "qué es porten entre mans uns i altres?"
Anem per parts, tenim un passeig marítim que és un cromo i ningú en vol assumir la responsabilitat.

El tema ja va nèixer estrellat. Es ben cert que la Ley de Costes diu que no podien haver-hi xiringuitos a la platja per problemes mediambientals i sanitaris. Però, recorden les escenes de demolició dels anys 1990/91? jo sí, porque hiera. Quantes llàgrimes es van vessar! primer en tiren uns, desprès altres i al final, ja ni ho sé.

El Sr. Borrell, quant era Ministro de Obras Públicas va firmar un conveni amb el Sr. Marina, l'alcalde, per començar el famòss passeig marítim que es tenia que construir en el perióde 1991/93 però van iniciar les obres en juny de 1994 i en maig de 1996 ja surgeix un projecte de modificació per tal d'adequar-ho a actuacions més recents (segons diuen).

Però ai, això era quatre dies abans de que puges al govern de Madrid el Sr. Aznar i el desembre es paralitzan les obres, (quin "culebron"!) per que, també segons diuen els xiringuitos no s'ajustaven a la normativa..

Ara si que bé un culebron de primera.
- El Sr Marina tramita expedient de sol.licitud desviant-se de les recomenacions legals que se li fant des de la Demarcacions de Costas, i s'informa desfavorablement la proposta per inviable.
- El Ministerio de Medio Ambiente informa que s'han fet les obres conforme a un projecte modificat prescindint dels tràmits legals.
- L'octubre de 1998 el Consejo de Ministros, acorda la convalidació de la despesa corresponen a la modificació 1.

Què us sembla el culebron ?
I encara hi ha més: Això de que ens feien creure de que continuaria fins a Sitges, res de res al menys hores d'ara.

Conclusió: aquí tenim un bon nyap, sense acabar. Un litoral marítim sense identitat sense saber què ès. Es consolida cada cop més el Castelldefels que viu d'esquena al mar, castigant severament a l'hosteleria, l'oci i al comerç. Gràcies Sr. Borrel, gràcies Sr. Aznar, Castelldefels els agraeix el que s'ha aconseguit i gràcies Sr. Marina per coordinar-ho i negociar-ho tant bé.

Fabiola Roig
Alcaldable de Convergéncia i Unió
7-5-99