Àngels Coté - Esquerra Republicana de Catalunya Castelldefels, va bé ?
Es evident que en aquests 20 anys d'Ajuntaments democràtics, hem avançat, no faltaria més, fins I tot podríem dir que hem avançat molt, però la pregunta és:
- Estem anant cap allà on tots volem arribar ?
- Tenim el Castelldefels que esperàvem ?
- S'han tingut en compte totes los opinions ?
- Quins interessos s'han prioritzat ?
- Hem de seguir en la mateixa direcció ?
Podríem anar afegint-hi moltes més preguntes i a totes contestaríem: NO.

Es inadmissible en el que l'equip de govern ha convertit la nostra ciutat, però encara es més greu que, en la majoria de les ocasions, han comptat amb el recolzament de l'oposició, que ha estat incapaç d'elaborar alternatives concretes en cada un dels projectes presentats al plenari.

El creixement en habitants dels darrers anys ha estat inversament proporcional a la qualitat de vida de tota la ciutadania. La planificació s'ha fet a l'inrevés de com s'han de fer els projectes per mantenir un nivell adequat de qualitat.

Castelldefels, o com diuen alguns, Caosdefels, s'ha convertit en una ciutat, on circular en cotxe és impossible, no hi han aparcament, quan plou les inundacions son inevitables, no hi ha estructures Sanitàries per atendre les demanades, la ciutat segueix sense estructures que la cohesionin, anar des de el poble a la platja caminant o en bici es quasi un su´cidi, cada estiu tenim incendis I tot vivim en un "ay" al cor, quasi no queden espais verds i el que encara tenim estan amenaçats de mort, etc...

Deia abans que s'ha planificat a l'inrevés. Una prova evident es l'Agenda 21 Local. S'impulsa quan tots els projectes estan aprovats. Crec que és una falta de respecta a la ciutadania el fet de que les conclusions s'hagin preparat urgentment al final de la legislatura, quan ja no queda res per planificar.

Una altre prova evident es la recent aprovació del Pla de la Riera dels Canyars. En aquest projecte, l'equip de govern junt amb una oposició claudicant i especuladora, han aconseguit posar-se en contra de l'opinió publica. Només cal donar un cop d'ull al Diari de Castelldefels per veure-hi expressades les opinions dels ciutadans. La Federació d'Associacions de Ve´ns, en representació de la majoria de AA.VV., va notificar a l'Ajuntament la seva oposició a aquest projecte.

Quina ha estat la resposta a aquesta inquietud ciutadana? - El silenci i la indiferència que es el resultat d'actituds prepotents, poc dialogant, que tenen por de parlar amb els ve´ns i ve´nes, per tal no veure que el seu fi polític està a prop, molt més a prop del que ells volen i diuen. Ens han fet malbé la ciutat, prioritzant l'urbanisme especulatiu. Però hem de tenir esperança I ilĚlusió. L'etapa actual es "una soca morta" incapaç d'arreglar tot el que ha espatllat.

Una ultima reflexió, perquè s'han creat noves zones urbanes edificant-se masivament, en lloc de arreglar els barris existents, dotant-los de serveis mínims, com el clavegueram i carrers asfaltats ? - La resposta es clara: ESPECULACIÓ, ESPECULACIÓ, I MÉS ESPECULACIÓ

Àngels Coté.
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
Secció Local de Castelldefels
7-5-99