Fabiola Roig - Convergència i Unió Castelldefels va bé?, ...
Què vol dir anar bé? Aquesta és la primera reflexió que ens cal fer.
Com a política i com a persona que espero governar a la meva ciutat , malament rai, si fora ara la primera vegada que em formulo aquesta pregunta. La resposta em ve per on crec firmement que ens han de venir les respostes als polítics d'aqui : De les persones, ciutadans i ciutadanes de Castelldefels.
Castelldefels NO VA BÉ, Castelldefels VA MOLT MALAMENT i el que és pitjor:
CASTELLDEFELS NO VA ENLLOC.
Els objectius polítics municipals del govern socialista (si és que en tenen), que són els que defeneixen el model de ciutat que pretenen que esdevingui, han convertit la nostra població en quelcom sense identitat, sense promoció de riquesa, amb un urbanisme catástrofic (inundacions, aparcaments, ...) amb un deteriorament dels espais verds irrecuperable..., amb un antiturisme patètic, amb un progressiu deteriorament del patrimoni històric i una protecció del cultural que ratlla la vergonya. Amb una participació ciutadana completament controlada i amb una societat fragmentada i no cohesionada socialment i geogràficament. No van enlloc, fant per fer sense prioritzar.
Per sort i cal repetir-ho fins que s'entengui, la Generalitat, governada per Convergència i Unió si que ha pensat en Castelldefels dins del objectius polítics de reconstrucció nacional: dos polisportius, vuit escoles i la nova, ja en projecte, la universitat, l'ambulatori i la quantitat de convenis i subvencions amb entitats i el propi ajuntament per temes culturals, socials... Clar que no sé com, la gent creu que el que ha fet la Generalitat és mèrit dels socialistes. Ciment i palmeres i degradació del medi natural, això si que és mèrit dels socialistes. Quan quelcom no surt bé: Diuen això és competència de Madrid o de la Generalitat i apa ja està solucionat!". Mirin, la competència de que Castelldefels rutlli bé és única i exclusivament del Sr. Alcalde i el seu equip que es garanteix amb pactes, de ningú més. El que passa és que no saben o no volen negociar amb altres institucions per aconseguir el que cal.
Exemple. Castelldefels creix desmesuradament i es construeix fins no deixar una sola planteta o un sol espai natural i a més a més no es pensa en anar aconseguint el serveis que calen de una manera harmònica, així generen descontents culpant a altres institucions. No senyor alcalde, les coses no es fan així, si cal un nou ambulatori doni els terrenys on es preveu que s'optimitzará millor i no faci com va fer amb els instituts que va donar els terrenys al costat de les vies de tren, o la nova escola que pretenia que fora entre el tren i la carretera, (per sort vam poder frenar-ho) I sobre tot no prometí res si no sap que està previst fer-ho.

Altre problema del creixement desmesurat és el transport públic urbà que no arriba gairebé enlloc i en especial on viu gent gran. O aparcament per fomentar el comerç i no permetre que vagi fora la gent a comprar com ara passa. O les famosos inundacions, o el Pla d'emergència...CASTELLDEFELS VA FATAL, Si es pensa amb les persones. Si es pensa en altres interessos ja són figues d'un altre paner.
Perquè si poguéssim recuperar els diners gastats en sopars, viatges, inauguracions de trocets de carrer i festarres, vídeos i publicacions abans de cada campanya, ja tindríem diners per fer espais culturals, socials, clavegueres, rebaixar impostos especials...

Per sort és una ciutat bonica, situada en un lloc estratègic que atrau gent que busca clima suau, proximitat del mar... i que esdevindrà ciutat universitària. Esperem que aviat puguin canviar les coses i s'estigui a temps de donar-li la categoria que es mereix. La de ciutat privilegiada de la Mediterrània, amb identitat pròpia, viva i atractiva, que generi riquesa i en consecuencia ocupació. Aquesta és la que nosaltres volem: UNA CIUTAT PER LES PERSONES.

Fabiola Roig
Alcaldable de Convergència i Unió
7-5-99